Si tudi ti eden izmed tistih, ki ima namesto sladkih okusov raje kisle? Potem moraš poskusiti torto YUZU, ki je nastala pod rokami goriškega podjetja Rokmar. Yuzu spada v družino citrusov, ki po videzu spominja na grenivko, po okusu pa na mešanico limone in mandarine s pridihom limete in grenivke. Svežina na kubik!
Za izdelavo kreme potrebujemo:
- 500 gramov smetane
- 500 gramov vode
- 100 gramov sladkorja
- 180 gramov topgela
- 150 gramov aromata grški jogurt
- 50 gramov aromata yuzu
Za izdelavo sadnega diska potrebujemo:
- 90 gramov smetane
- 60 gramov vode
- 20 gramov sladkorja
- 50 gramov topgela
- 80 gramov aromata yuzu
Predhodno spečemo mandljev biskvit.
Priprava sadnega diska: Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.
Priprava kreme: Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 min. Torto dekoriramo z lindi limona dekorjem in lešnikovimi drobci.
Najboljši okusi slovenske proizvodnje
Najboljše sestavine za torte boš našel pri Rokmarju, kjer poudarek dajejo na kvaliteti sestavin in enostavnosti priprave. Celotno ponudbo njihovih izdelkov najdeš na njihovi spletni strani, slediš pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu.