Hitro se bliža noč čarovnic. V trgovinah so se pojavile buče, zato je zdaj pravi čas, da ti predlagamo koktejl za noč čarovnic z bučo in rožmarinovim sirupom Nanoških kmetij, ki bo popestril zadnji dan oktobra. Pripravljen za ta barvit, kremast in začinjen koktajl?
Čas priprave:
1 ura za kašo iz buč + 24 ur počitka v hladilniku
10 minut za koktajl
Sestavine za 1 osebo
Sok iz buč:
• 400 ml vode
• 250 g že očiščene buče, razrezane na kocke
• 100 ml sladkorja
• 1 limeta
Ostale sestavine:
• 45 ml bele tekile
• 75 ml soka iz buč
• 10 ml rožmarinovega sirupa
Priprava koktajla
Priprava soka iz buč:
Glede na to, da je priprava malo bolj dolgotrajna, je smiselno pripraviti malo večjo količino soka. Pazi tudi, da se priprave soka lotiš pravočasno, saj mora bučna kaša počivati v hladilniku 24 ur.
• Očiščeno bučo nareži na kocke in peci v ventilacijski pečici 20 min na 180 °C.
• Sladkor in vodo kuhaj na nizkem ognju, da se sladkor raztopi.
• Sirupu primešaj bučo in vse sestavine zmešaj s paličnim mešalnikom, da dobiš gladko in homogeno kašo.
• Dodaj limetino lupinico.
• Kašo ohladi in jo v hermetično zaprti posodi postavi v hladilnik za 24 ur.
• Naslednji dan kašo precedi skozi cedilo z malo večjimi odprtinami, da dobiš dokaj gost in kašast sok.
Tako pripravljen sok lahko hraniš v hladilniku nekaj dni. Še bolje je, če mu dodaš kapljico tekile, da se bo sok bolje ohranil.
Zmešajmo koktajl!
• Rob koktajl kozarca pomoči v rožmarinov sirup in potresi s sveže mletim poprom, ki bo koktajlu dodal prijeten in poseben okus.
• Kozarec odloži v zamrzovalnik, da se dobro ohladi.
• V mešalnik za koktajl vlij tekilo, sok iz buč, rožmarinov sirup in dodaj led.
• Mešalnik zapri in močno pretresi. Pijačo dvakrat filtriraj (s cedilom) in nalij v kozarec.
Na koncu pa še nasvet … ne pretiravaj z alkoholom, uživaj raje v prijetni družbi!