O študijskem programu
Temeljni cilj študijskega programa je izobraziti in usposobiti strokovnjaka, ki je v razmerah tržnega gospodarstva sposoben povezovati osnovna naravoslovna, tehnološka in ekonomska znanja ter jih uporabiti v trajnostno usmerjenem pridelovanju kakovostne in zdravstveno neoporečne hrane ob ohranjanju kulturne krajine. Diplomanta odlikuje poznavanje in razumevanje načel ter uporaba metod za spremljanje gospodarske učinkovitosti pridelovanja v razmerah tržnega gospodarstva in globalne konkurence, usposobljenost za sistematično spremljanje virov strokovnih informacij in njihovo smiselno izbiro ter uporabo.
Vpisni pogoji
- Opravljena splošna matura ali
- opravljena poklicna matura ali
- opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu.
V primeru omejitve vpisa veljajo naslednja merila izbora:
– splošni uspeh pri zaključnem izpitu, poklicni maturi oziroma maturi: 60 % točk,
– splošni uspeh v 3. in 4. letniku: 40 % točk.