Živilstvo in prehrana

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Višješolski
Univerza:
Višješolski zavodi
Zavod:
Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Inženir živilstva in prehrane
Kraj izvajanja:
Šentjur

O študijskem programu

Temeljni cilji programa so: izobraziti inženirje s strokovno-teoretičnim in praktično uporabnim znanjem s področja živilskih tehnologij in prehrane; pridobiti generične in poklicno specifične kompetence strokovnega področja živilstva in prehrane; pridobiti in poglobiti teoretična in praktična znanja o živilstvu, prehrani in varni hrani ter oblikovati celosten pogled na razvoj živilske in prehranske stroke; oblikovati odgovoren odnos do zagotavljanja kakovosti v proizvodnji živil in pripravi hrane; oblikovati samozavest in odločnost za poslovne odločitve in za reševanje konkretne strokovne problematike.

Vpisni pogoji

  • Končana splošna matura ali
  • končana poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit ali diploma pred letom 2002, ali
  • opravljen, mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj opravljen preizkus znanja iz materinščine (slovenščine, italijanščine ali madžarščine) ter matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
846SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se
piksel
Nastavitve piškotkov
Logo revija Študent

Spletišče s piškotkom dodeli obiskovalcu serijsko oznako, da ga prepozna ob ponovnem obisku.

Nujni piškotki

Piškotki, nujno potrebni za delovanje strani, zagotavljanje varnosti in prenos podatkov.

Analitični piškotki

Piškotki anonimizirane Googlove analitike nam omogočijo merjenje rasti ogledov.