Recept, ki ga sam uporabljam za najbolj fluffy palačinke. Kar topijo se v ustih. Recept je za štiri ali pet palačink, ki so kar majhne zato za večje količine uporabi malo računanja.
1 rumenjak 1 čajna žlička sladkorja 2 čajni žlički mleka 1 čajna žlička olja (sončnično) 3 čajne žličke moke 1/3 čajne žličke pecilnega praška ščepec soli in ščepec vanilijinega sladkorja 2 beljaka 1 čajna žlička sladkorja
Prvi korak
V skledi zmešaj rumenjake in sladkor. Skupaj v drugi skledici zmešaj mleko in olje ter dodaj trikrat po malo.
Drugi korak
Dodaj moko in pecilni prašek ter zmešaj.
Tretji korak
Dodaj še sol in vanilijin sladkor. Posodo daj na stran in vzemi drugo.
Četrti korak
Beljake in sladkor počasi mešaj z mešalcem. Hitrost počasi zvišuj, ko pa se naredi smetana lahko nehaš. Zdaj to lahko dodaš v prvo posodo. Spet trikrat počasi in lepo mešaj. Predlagam ti, da uporabljaš lopatko, da se masa ne zmeša preveč. Verjemi, boljše je.
Peti korak
Za peko na ponvi uporabi olje, saj je boljše kot maslo. O bolj zdravem ne bi govoril, saj je že toliko sladkorja, da je vseeno. Z zajemalko zlij nekaj mase na ponev, ki je na srednji temperaturi ali malo manj. Peči dokler se na vrhu palačinke ne pojavijo mehurčki in nato obrni.
Dodatki
Tu pa uporabljaj domišljijo. Nutella, borovnice, maline, javorjev sirup, stopljeno maslo in med ali pa marmelada.
Urednik portala Student.si